Windkracht vijf is niet het meest ideale weer om voor het eerst officieel buiten te badmintonnen. Toch werd vandaag alles uit de kast getrokken om ‘badminton outdoor’ te presenteren tijdens de start van het landelijke Badminton Festival op de Markt in Middelburg.

Officieel is badminton een binnensport maar de sport kan wel wat nieuwe leden gebruiken. Daarom werd er vanmiddag een nieuwe variant gepresenteerd: badminton outdoor. ‘Badminton wordt heel snel met de camping geassocieerd, dat proberen we nieuw leven in te blazen door de sport echt naar buiten te brengen en een nieuwe competitie te bouwen”, vertelt Michel Bezuijen van Badminton Nederland.

Speciale shuttle
Nederlands kampioen Jelle Maas sluit bij hem aan: “Veel mensen vinden het een suffe sport maar het is juist een snelle sport waar je veel kracht voor nodig hebt en wat zwaarder is dan de meeste mensen denken.” Vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden is er een speciale shuttle ontwikkeld die wat zwaarder is. Maas: “De wind maakt het last maar we zullen met de nieuwe omstandigheden om moeten gaan.”

Dat ze bloedserieus zijn met deze stap blijkt wel uit de aandacht die er voor is. Bezuijen: “De wereldbadmintonbond is volop aan het promoten en binnen tien jaar willen ze er een olympische sport van maken.”

Eerste winnaars
Het eerste Badminton Festival werd gewonnen door Sinar’75 lid Mirthe van Dijk. Zij won het toernooi samen met Igor Diepstraten van SVNB Kamperland. De komende maanden gaat het Badminton Festival langs andere steden. Ook daar kunnen deelnemers zich kronen tot outdoor kampioen!

Badminton Festival Omroep Zeeland
CHOOSE YOUR LANGUAGE