In de maand juni was een aantal leden van Sinar’75 actief op twee toernooien. Begin van de maand reisden Colin, Tamara, Kimberly en Ferry af naar Best voor het Eind-Best toernooi. Twee weken later waren Cynthia, Mirthe en Renaldo in België voor het internationale toernooi van Beveren.

Eind-Best toernooi
Op zaterdag 8 juni vond het Eind-Best toernooi plaats. In Nederland is dit één van de laatste toernooien voordat het seizoen afgelopen is. Colin, Tamara, Kimberly en Ferry vertegenwoordigden Sinar’75 op dit toernooi. Allen kwamen zij uit in categorie 8. Dit is een ééndags toernooi waarbij je maximaal twee onderdelen mag spelen, waarvan sowieso de single. ’s Ochtends vonden de singles plaats. Er werd hard gestreden, maar uiteindelijk was Colin de enige die als poulewinnaar door ging naar de halve finale. Na een spannende 3-setter wist hij zich naar de finale te slaan. Na een wedstrijd van maar liefst 78 minuten kwam hij van de baan. Helaas niet als winnaar, maar toch knap een tweede plaats in de single! ’s Avonds waren de mixpartijen. Kimberly en Ferry gingen goed van start, zij wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Helaas konden zij dit kunstje niet herhalen. Zowel Kimberly en Ferry als Tamara en Colin kwamen de poule niet door. Toch gingen de Sinar leden met een prijs naar huis! Klasse!

Tornooi BC Beveren 2019
Cynthia, Mirthe en Renaldo gingen in het weekend van 22 en 23 juni naar België om het toernooi van Beveren te spelen. Het beloofde pittig te worden, want de temperaturen lagen dat weekend boven de 35 graden! Mirthe kwam op zaterdag al in actie in de dubbel. Zij speelde samen met Marieke de Heus (Vridos) in de damesdubbel B2. Alle poule wedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen: 21-5 en 21-4, 21-10 en 21-7 en 21-15 en 21-12. Zonder ook maar een set verloren te hebben gingen zij door naar de finale. Hier streden zij tegen het eerst geplaatste koppel. In deze finale was er ook een officiële scheidsrechter. Nog voor de wedstrijd begon, moesten er maar liefst acht shuttles getest worden. Mirthe en Marieke speelden een sterke 1e set en wonnen met duidelijke cijfers: 21-10. De tweede set verloren zij de concentratie en stond het Belgische koppel telkens voor. Toch wisten Mirthe en Marieke een 16-12 achterstand om te buigen in 21-18. De winst was binnen!

De tweede dag stonden de mixdubbels op het programma. Cynthia en Renaldo kwamen hier in actie in de B1. Mirthe kwam met Erik Oreel (BC de Zwaluwen) uit in de B2. Cynthia en Renaldo wisten hun eerste wedstrijden vrij overtuigend te winnen: 21-17 en 21-9 & 21-14 en 21-16. Daarna volgde het eerst geplaatste koppel. En dat zij eerste geplaatst waren bleek al snel waarom. De eerste set werd nog gewonnen door Cynthia en Renaldo (21-17), maar de tweede set was duidelijk voor de Belgen (21-14). Er volgde een beslissende derde set. Het ging lang gelijk op, maar toch ging met 21-16 de winst naar de Belgen. Ondertussen deed Mirthe het wat rustiger aan. Die genoot meer van het zonnetje op het dakterras dan van de wedstrijden. Twee wedstrijden gingen verloren en één partij werd gewonnen.

Cynthia en Renaldo hadden nog één laatste poulewedstrijd te spelen. Deze wonnen zij met 22-20 en 21-17. De tweede plaats was binnen, althans dat was wat Cynthia en Renaldo dachten. Toch was er nog een stuntje geweest in de poule. Zo had het eerste geplaatste koppel nog een wedstrijd verloren. Op puntenaantal bleken Cynthia en Renaldo toch eerste te zijn geworden! Zo ging Sinar’75 toch naar huis met twee prijzen: Mirthe met de 1e plaats DDB2 en Cynthia en Renaldo met de 1e plaats GDB1.

CHOOSE YOUR LANGUAGE