Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019 reisden onze clubleden Cynthia en Renaldo af naar België voor het Royal Antwerp toernooi. Op zaterdag stonden hier de dubbels en singles op het programma.

Renaldo beet het spits af. Hij mocht gelijk om 10.00 uur singlen in de HEB1. Hij begon gelijk met een pittige wedstrijd. Maar na 42 minuten had Renaldo de wedstrijd in 3 sets beslist. Daarna was het de beurt aan Cynthia. Zij kwam uit in de de DEC1 en had weinig moeite met haar tegenstander. Met ruime cijfers werd deze wedstrijd gewonnen. Vrij snel daarna mochten de twee weer in actie komen. Renaldo moest tegen de vierde geplaatste speler spelen, maar won deze vrij eenvoudig in twee sets. Cynthia mocht vrij snel daarna tegen de tweede geplaatste speler. Zij had het echter lastig en verloor helaas nipt in drie sets haar wedstrijd. Voor Renaldo betekende dit tevens dat hij zijn poule had gewonnen en door was naar de kwartfinale. Voor Cynthia hield het single avontuur helaas op. De kwartfinale van Renaldo was tevens de laatste single partij op de zaterdag. De halve finales en finales waren op zondag. Renaldo had een pittige kwartfinale, waarbij de heren erg dicht aan elkaar gewaagd waren. Renaldo verloor de eerste set met 21-18, maar won vervolgens de tweede en derde set met 21-12 en 21-19.

’s Middags was het tijd voor de dubbels. Renaldo kwam samen met Gert Priem uit in de HDB1 en Cynthia samen met Ashley Handels in de DDB1. Renaldo en Gert wonnen de twee wedstrijden in de poule vrij eenvoudig en gingen zo door naar de halve finale. Deze halve finale werd zaterdagavond gespeeld en werd helaas nipt verloren. De dames hadden helaas minder succes. Zij verloren beide poulewedstrijden in twee sets en waren uitgeschakeld.

Zondag kwamen Cynthia en Renaldo samen uit in de GDB2. De twee wedstrijden in de poule werden eenvoudig gewonnen. Daarna volgde de halve finale. Ook hier werd overtuigend in twee sets gewonnen. De finale daarentegen was een pittige partij. Cynthia en Renaldo verloren de eerste set met 21-15. Daarna waren het Cynthia en Renaldo die wedstrijd wisten te kantelen en wonnen vervolgens de tweede en derde set met 21-16. De winst was binnen!

Als klap op de vuurpijl werd Renaldo ook nog eens benoemd tot beste speler van het toernooi! Een knappe prestatie. Gefeliciteerd Cynthia en Renaldo!

CHOOSE YOUR LANGUAGE