Helaas weer een nieuwsbrief naar aanleiding van de nieuwe maatregelen voor de badmintonsport vanaf vanavond 15 oktober tot en met donderdag 12 november.

Gistermiddag hebben we de richtlijnen ontvangen van Badminton Nederland en vanmorgen kregen we de richtlijnen van Gemeente Middelburg. Dit zijn de punten die we strikt moeten opvolgen om de komende 4 weken nog te kunnen blijven badmintonnen. Voor het volledige verhaal zie www.badminton.nl/nieuws.

Het is helaas verre van ideaal, maar op deze manier kunnen we toch in beweging blijven.

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Gezinus, Ralph en Oscar zullen de trainingen blijven begeleiden.

Volwassenen
“Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen”.

We zijn beperkt in het aantal spelers dat tegelijkertijd mag spelen (10 banen à 2 personen) omdat de senioren alleen mogen enkelen. Daarom zullen we vanaf vandaag met inschrijvingen moeten gaan werken. Via de onderstaande knop kunnen jullie op de dag van de speelavond aangeven of je komt enkelen. Dit kun je doen tot 18.00 uur op de desbetreffende dag. Hier moeten we de regel hanteren: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Je kunt niet de hele periode van 4 weken vooraf inschrijven. Op de speelavond zelf kun je een partner uitnodigen om te enkelen. Uiteraard verwachten we dat de 10 bankzitters ook aan bod komen.

Er mag maximaal 30 man aanwezig zijn in de zaal. Dus vanaf inschrijving nummer 31 val je buiten de boot. 

AANMELDEN SPEELAVOND
 

Competitie
De bondscompetitie zal met ingang van vandaag vier weken stilliggen. Dit betekent dat er in ieder geval twee volledige speelrondes moeten worden ingehaald. Meer info hierover volgt.
 

START
Helaas kan START de komende 4 weken niet doorgaan. We proberen indien mogelijk deze weer op te starten na de maatregelen.
 

Douches en kleedkamers
De komende 4 weken is er geen mogelijkheid tot omkleden en douchen. Het omkleden zal in de hal dienen te gebeuren.
 

Looproute
Op aangeven van de beheerster dient de looprichting gevolgd te worden. Vergeet ook niet de handen te ontsmetten bij binnenkomst en een mondkapje te dragen tot je in de hal bent.

Ook hier geldt weer: last van niezen, hoesten, koorts etc … kom vooral niet.
 

Hopelijk kunnen we met deze maatregelen de komende weken nog prettig sporten.

CHOOSE YOUR LANGUAGE