Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid van woensdag 6 mei jl. ontvangen wij veel vragen over wat de routekaart naar 1 september betekent voor badmintonverenigingen. Daarnaast is er teleurstelling over het feit dat de zaalsporten pas per 1 september weer mogen starten en de vraag of Badminton Nederland samen met andere sportbonden en NOC*NSF in gesprek gaat met de overheid.

Badminton Nederland trekt samen op met een aantal andere sportbonden en met NOC*NSF om bij de overheid gerichte aandacht te vragen voor de binnensporten. De inzet is of eerder dan 1 september open gaan toch mogelijk zou zijn, uiteraard onder te bepalen voorwaarden.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF liet woensdagavond al zijn gedachten gaan over het besluit: ‘We hebben zorgen om al die kinderen en jeugd die vóór de coronacrisis in al die gymzalen, dansscholen, fitnesscentra, sportscholen en andere binnensportaccommodaties zoals zwembaden wekelijks aan sport deden. Laten we hen niet vergeten en onze uiterste best doen om ook die sporten de ruimte te geven. Zou erg fijn zijn dat als de ontwikkelingen dat toelaten, de binnensportaccommodaties eerder dan 1 september hun deuren in ieder geval voor de jeugd van Nederland weer kunnen openen.’

Lees hier de nieuwste versie van het sportprotocol van NOC*NSF. (dd. 8 mei)

CHOOSE YOUR LANGUAGE