zeeland refinery

Wooninterieur Lavoir

Michelle Haarmode

Bowling de Kruitmolen

Maras Massage

De Bloemenman

Start

De geschiedenis van Sinar '75

Eind 1975 besloten een aantal mensen, geboren in Nederlands Indië, om een vereniging op te richten. Deze vereniging moest iets te maken hebben met de integratie van sport en cultuur en Nederlands Indië. De naam van de vereniging werd "Cultuur-, recreatie en sportvereniging Sinar '75". Sinar is het Indische woord voor lichtschijnsel en is de afkorting voor "Samen Indische Nederlanders als Repatrianten". Het doel van de vereniging was:

In de beginjaren zijn de leden enthousiast aan de slag gegaan om het doel van de vereniging uit te dragen. In kleine gymzaaltjes werd gesport, leden namen deel aan de competitie, er werden toernooien georganiseerd en de dansgroep trad bij verschillende gelegenheden op.

Door gebrek aan bestuurders voor de totale vereniging is in 1987 besloten om de vereniging op te splitsen. Eén van de nieuwe verenigingen werd badmintonvereniging Sinar '75. Deze vereniging heeft volgens de statuten tot doel het doen beoefenen en het bevorderen van de badmintonsport in al zijn verschijningsvormen.